אוכל ומזון הם הבסיס. למעשה הם הדבר הראשון שאנחנו עושים מיד לאחר שאנחנו יוצאים מהבטן.

 

מזון במובנו הטוב והמקורי הוא מקור לתחושות של שובע, סיפוק ובטחון.

 

אך במקרים רבים, עם הניתוק של אדם מעצמו בנסיבות שונות, גם ה"חוט הטוב" שחיבר בין אדם לבין המזון בצורה מדויקת, חבל הטבור המטאפורי נקרע ואדם זקוק לחיבור מחדש לחוט הטוב הבסיסי הזה. 


 

בסלטה אנו עובדים עם אוכלוסיות שונות כדי לחבר אותם חזרה למזון ולחוויה מיטיבה סביבו: 

אנו לומדים לרכוש אותו ...


לומדים להכין אותו כחלק מכישורי חיים:

אם שרוצה ללמוד להכין לבנה עוגת יומולדת.

רווק שחי לבד ורוצה לדעת להכין לעצמו אוכל בריא טעים וטוב.

אב שרוצה לדעת להכין פלאפל וחומוס תוצרת בית וכן הלאה.. 


אנחנו למדים איך יושבים ביחד וסועדים:

איך עורכים שולחן עם מפה וכלי סעודה וכלי הגשה, פרחים ומפיות.

חוגגים את היום יום, סועדים ביחד, ממתינים לכולם ויושבים ביחד ואוכלים תוך שיח ונימוסי שולחן ולבסוף גם מפרקים ומנקים ביחד. 
 

אנחנו מסייעים לאדם לבנות מחדש חוויה חיובית סביב אוכל ומזון – במידה וזו השתבשה לו איפשהו  בדרך. 


אנחנו למדים את המקום אליו אנחנו נכנסים, את הקבוצה אתה אנו מתעדים לעבוד ואז מדייקים את התוכנית שלנו תוך שימוש בשיטת סלטה, שפותחה על ידנו בהרבה ניסיון, אהבה ותשומת לב לפרטים. 


זכרו, היצירתיות וחדוות היצירה הם שיקבעו את הטעם הנהדר של הדברים - יותר מכל דבר אחר. עבדו בשמחה, תוך התחשבות בסביבה - תוך רצון לעשות טוב, טעים ויפה - וכל השאר יבוא מאליו. 

ברצוני להמליץ על סלטה לפרויקט טיפול באמצעות בישול. 
המנחות ארגנו מדי שבוע ארוחה ביחד עם המטופלים, נתנו מקום לרצונם של המטופלים ויצרו אוירה פתוחה של דיבור ועשיה מבורכת במהלך הפגישות ויצרו קשר מצוין עם המטופלים. 
הקבוצה כללה שבעה מטופלים, בתחילה המנחות הביאו את המתכונים ובהמשך גם המטופלים יזמו ואירגנו ארוחות לפי מאוויי הנפש שלהם בהנחיית ובלווי מנחות הקבוצה. 
אחת המטופלות חזרה לעבודה בתחום המזון, אחרי זמן ארוך שנמנעה מכך והסבירה את יכולתה לחזור כיכולת שנוצרה אצלה תודות לקבוצת הבישול של "סלטה".

ד"ר עדיאל דורון
מנהל מחלקה ב' ממושכת ומרכז עוגן לנפגעי טראומה, מרכז רפואי לב השרון 

 

נשמח לשמוע מכם

כל התמונות באתר צולמו במהלך פעילות סלטה